De Rainbow Loom, een echte rage of korte hype?

De Rainbow Loom, de nieuwste rage!

De Rainbow Loom is een weefbord waarop je kleine elastiekjes kan leggen. Weef de Rainbow Loom elastiekjes aan elkaar, en je kunt de meest ingewikkelde en kleurrijke armbanden en kettingen maken om te dragen en te ruilen met je vrienden.

Bedacht door een ingenieur Cheong Choon Ng in 2011, toen hij zijn dochters armbandjes zak maken van elastiekjes. Hij probeerde te helpen en bouwde een bord met pinnetjes om de elastiekjes op hun plaats te houden tijdens het weven. Na wat tests en sleutelwerk, maakte hij een prototype genaamd Twist Bandz. Inmiddels is de naam veranderd in Rainbow Loom en wereldwijd een grote hit.

Maar waarom is dit bijzondere speeltje zo goed?

Als je kinderen vraagt waarom ze graag Rainbow Loom armbanden dragen, is het eerste en onvermijdelijke antwoord: “Ze zijn cool”. En als je verder gaat vragen, vinden alle vrienden dat ook. Ze zijn mooi en het in elkaar zetten is leuk. Je kunt ze maken met kleuren die bij je kleding passen.

De Rainbow Loom past in een bredere trend. Kinderen willen creatief zijn, bouwen en ontwerpen. Zelf dingen maken is weer belangrijk, net als in de tijd van Lego. Die trend was erg duurzaam en dat verwachten we ook bij de Loom rage.